Tekstilde parffümlü anti bakteriyel kumaş dönemi
Belki sizlerde görmüşsünüzdür, bu aralar dünyada yayılmaya başlayan giyildikçe parfüm kokan elbiseler var.Anti bakteriyel kumaşlardan yapılan bu giysiler ter kokusu ve insan vücudundaki diğer kötü kokuları alarak parfümlü hoş bir koku yayıyor.Bir arkadaşım anlatıyordu: adidas bir çorap aldım giydikçe parfüm kokuyor, çoraplar hiç ter kokmuyor diyordu.
Anti bakteriyel kumaş ne işe yarıyor?
Vücuttaki kötü kokan ter kokusu gibi kokuları bastırıyor, ve etrafa parfümlü hoş bir koku salınımı yapıyor.Ayrıca bu hoş kokulu buluşlar tekstil dünyasınada renk katacak gibi görünüyor.Diğer yandan bu kumaşlar o kadar geliştiki şuan leke tutmayan, termal özelliğe sahip.Bu kumaşlar şuan yazın serin, kışın ise sıcak tutma özelliğine sahip.
Bu işte para var!
Eğer tekstil üzerine ilgili iseniz parfümlü çoraplar, elbiseler vs. ürünleri mutlaka üretin yada bu ürünleri mağazanızda satmak için bulundurun.Özellikle büyük firmalardan bayilik alan kişiler bu ürünlerden çok iyi paralar kazanmaktadır.Normal giysilerden pahalı olan bu ürünler kullanım açısından ve özellikleri açısından tüketiciyi cezbetmektedir.
Kumaş nasıl kokmuyor?
Birinci yöntem: bu yöntem bir Amerikalıya ait, ve mantık olarak çok basit bir yöntemi var.Çamaşır makinenize attığınız deterjanların içinede konulan parfümlü deterjan yöntemi.Çamaşır makinesine attığınız parfüm bileşenli sıvı ile yıkanan çamaşırlarınız güzel bir koku yayıyor ama tabiki kalıcı bir çözüm değil.Kısaca yıkamaya hoş kokan parfüm bileşeni dahil ediyoruz.
İkinci yöntem: bu yöntem ise Japonlara ait.İnsan vücudunda hiçbir toksik etki oluşturmayan ve alerjisi olan kişilerde dahil herkes bu giysileri kullanabiliyor.Gümüş iplikler ile yapılan bu kumaşları tüm büyük markalar tercih ediyor.Bu yöntemde kumaşta kullanılan iplik %99 oranında gümüş içeriyor.
Üçüncü yöntem: bu yöntemin kullanıldığı ilk kumaş ise Türkiye’den çıkmıştı.Japonların kullandığı gümüşe denim isimli madde ekleyerek üretilen bu ürünlerde gümüş oranı %3ü geçmiyor.
Gümüş bileşenli iplik kullanan bazı firmalar
- Tumi
- Versace
- Adidas
- Fila
- Salomon
- Victoria’s Secret
- Marks & Spencer
- Sıra Türkiye’de.
Gümüşlü iplikleri ilk geliştiren firmanın satışları %1650 artarak en hızlı büyüyen şirketler arasına girmişti.
Bende bir gömlek Anti bakteriyel gömlekli gerçektende güzel bir gönlekti annem yıkarken rengini kaybetmişti ve aynısından bulamadım birdaha.